Svampeburger med løgringe

Det skal du bruge:

1 pakke Svampebøffen

4 løg, skåret i ringe
2 dl øl
175 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
Flagesalt
Peber
1 liter fritureolie

200g brune markchampignon
Tørret timian
Salt
Peber

2 rødløg
1 dl lagereddike
1 dl sukker
citronsaft

Mayonnaise
Tomater
Salat

Sådan gør du:

Løgringe:
Mel, bagepulver, salt og peber blandes godt sammen. Pisk derefter øl i blandingen til dejen er lind og flydende.

Varm en gryde med olie op. Test temperaturen ved at stikke spidsen af en tandstik af træ i olien – den er perfekt når det syder og bobler let omkring træspidsen.

Skil alle løgskiverne fra hinanden, så du får en masse løgringe.

Kom en håndfuld løgringe i øldejen og tag derefter en løgring op af gangen som sænkes i olien.

Friter 10-12 løgringe ad gangen.

Tag løgringene op med en hulske, når de er gyldne og sprøde.

Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, hvorefter de drysses med flagesalt

Syltede rødløg:
Bring sukker og eddike i kog i en gryde. Tilsæt løgene og kog dem i 2-3 min.

Tag løgene op med en hulske og hæld dem i et glas. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min. – eller til der er ½- 1 dl tilbage.

Tilsæt citronsaft og hæld lagen over løgene. Luk med et tætsluttende låg og opbevar i køleskabet indtil servering.

Stegte svampe:
Varm panden op og tilsæt lidt olie. Skær champignonerne i tynde skiver, og put dem på den varme pande. Tilsæt tørret timian, og lad svampene stege til de har tabt væsken og er brune og lækre.

Varm dine burgerboller i ovnen.

Varm Svampebøffen på en pande i olie ved middel varme i cirka 4 minutter på hver side, til den har fået stegeskorpe. Lad bøfferne hvile i 5 minutter inden servering.

Imens bøfferne steger, klargør du resten af tilbehøret. De stegte svampe, løgringene, de syltede rødløg, tomaterne, mayonnaisen og salaten.

Du er nu klar til at samle den ultimative Svampeburger!

Velbekomme.