Rødbedeburger med rødbedechips og chilimayo

Du skal bruge:

1 pakke Rødbedebøffen

1 pakke burgerboller

2-3 små rødbeder
1 spsk olivenolie
1 spsk honning
1 tsk balsamico eller eddike
1 tsk tørret timian
flagesalt

2½ dl mayonnaise (kan sagtens være plantebaseret)
4 spsk sød chilisauce
1 tsk chilipulver (eller efter smag)
citronsaft
salt

½ rød spidskål
Rød frisk chili
Syltede agurker
Frisesalat

Sådan gør du:

Rødbedechips:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den når at blive gennemvarm. Beklæd en bageplade med bagepapir. Skræl rødbederne og skær dem derefter i tynde skiver til rødbedechips. Du kan med fordel anvende et mandolinjern.

Kom rødbedeskiverne i en skål. Tilsæt olivenolie, honning, balsamico (eller en eddike), timian og flagesalt eller groft salt. Vend det hele godt rundt..

Læg rødbedeskiverne på bagepladen. Stil pladen med rødbedeskiverne ind i ovnen, og nu skal de have cirka 25 minutter.

Chilimayo:
Hæld mayonnaisen i en skål og tilsæt sød chilisauce og chilipulver efter smag. Mængden af chili afhænger af, om man bruger stærk eller mild/sød chilipulver. Smag til med citronsaft og evt. salt og lad mayonnaisen trække på køl indtil servering.

Varm dine burgerboller i ovnen.

Varm Rødbedebøffen på en pande i olie ved middel varme i cirka 4 minutter på hver side, til den har fået stegeskorpe. Lad bøfferne hvile i 5 minutter inden servering.

Imens bøfferne steger klargør du resten af tilbehøret. De syltede agurker, den fintsnittede røde spidskål, frisesalaten, rødbedechips, chilimayo og den røde chili.

Nu er du klar til at samle den ultimative rødbedeburger.

Velbekomme!