Hjemmelavet mayonnaise – 3 smagsvarianter

Du skal bruge:

Chilimayo 

2 dl sojadrik
2 tsk chilipaste
2 tsk salt
1/2 citron
2 1/2 dl rapsolie

Trøffelmayo 

2 1/2 dl sojadrik
1dl trøffelolie
2 tsk salt
1 tsk peber
1/2 dl citron
5dl rapsolie
2 spsk tørret svampe (kan udelades)

 

Basilikumsmayo 

En håndfuld basilikum
2 hvidløg
2 tsk salt
1/2 tsk peber
1 hel citron + lidt af skallen
5 dl rapsolie
2 dl sojadrik

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienserne og første dl olie op i en foodprocessor, blender eller en almindelig skål med dit piskeris klar ved siden. Mens ingredienserne blendes sammen, tilsættes den resterende olie løbende. Lad det blende i et par minutter til det bliver en lækker, cremet konsistens. Når den ønskede konsistens opnås, smag til med salt, peber og/eller andre ønskede krydderier. Voila – så er der mayo.

Velbekomme!

(Bemærk: Det er bedst at lave mayo’en dagen før den skal bruges, så den bliver mere cremet)