Bæredygtighed

Siden Planteslagterne startede, har vi fokuseret på lave mad af høj kvalitet, med masser af smag og endnu større ansvarlighed.

Sådan arbejder vi med bæredygtighed

Verdens fødevarer har et enormt miljø- og klimaaftryk. Omtrent 20% af vores totale klimaaftryk i Danmark stammer fra den mad, vi spiser. Derfor har vi hos Planteslagterne et ansvar for at veje alle de valg, vi træffer, i et bæredygtighedsperspektiv og tage aktivt stilling. Dette er en essentiel del af vores måde at drive forretning på

Klima

Én dansker udleder i gennemsnit 17 ton CO2 om året. Og ifølge FN’s klimapanel skal vi ned på 2-3 ton CO2 pr verdensborger i 2050. Så hvordan gør vi det, og hvor starter man overhovedet? Hos Planteslagterne vil vi gøre det nemmere at spise klimaklogt. Derfor har vi sat vores produkters fulde CO2 udledning på emballagen og sammenlignet med deres animalske modstykke. På den måde ved du, at når du vælger produkter fra Planteslagterne, træffer du det grønne valg.

Bliv klogere på vores udregninger lige her

Økologi

Alle vores produkter er lavet af 100% økologiske grøntsager, svampe, bælgfrugter og krydderier.

Økologi bygger grundlæggende på en ide om bæredygtighed og handler om hensynsfuld omgang med mulden, vandet, luften og livet. Hos Planteslagterne er økologi en essentiel del af den måde, vi laver mad på. For os symboliserer det røde Ø på alle vores produkter ikke kun oprindelsen og tilblivelsen af vores råvarer, men et helhedsorienteret arbejde med bæredygtighed. 

Gennem samarbejde med nogle af de bedste økologiske producenter sikrer vi os ikke blot på smag og kvalitet, men også som en vigtig del af et helhedsorienteret arbejde med bæredygtighed.

Råvarer

Fødevareproduktion står på verdensplan for en tredjedel af den menneskeskabte CO2-udledning. Derfor skal landbruget gøres mere bæredygtigt. Og en af de mest effektive måder at reducere udledningen på er at producere mindre kød og flere plantebaserede fødevarer.

Lige nu bruges 80% af det danske landbrugsareal på at dyrke afgrøder til dyrefoder. Hos Planteslagterne kæmper vi for, at det bliver nemmere for de danske landmænd at omlægge til produktion af mad til mennesker. På den måde vil det blive endnu nemmere for os og andre producenter at skaffe råvarerne lokalt, og derved spare på endnu flere ressourcer i forbindelse med transport.